Смрад и дим и даље допиру ди Котор Вароша са депоније

А. Ј. Р.
Смрад и дим и даље допиру ди Котор Вароша са депоније

Котор Варош - Дим и смрад који су у понедјељак оковали Котор Варош због пожара на депонији у Новом селу становништву ове општине и даље стварају проблеме, иако је ватра угашена.

Огорчени становници истичу да непријатан мирис никако да испари, а у уторак навече у граду се поново појавио дим.

- Данима немамо мира због депоније. Опет смо били принуђени да затворимо прозоре и чекамо у кућама да се ситуација нормализује - рекао је један становник.

Старјешина Ватрогасне јединице Котор Варош Недељко Сакан објашњава да је дубина смећа на депонији велика због чега долази до испаравања.

- Када се у обзир узму ове високе температуре испаравање је још веће иако је пожар локализован и ватре нема. Испаравање ће бити присутно и у наредних неколико дана јер су грађевинске машине и багери који су притекли у помоћ током гашења ватре све узбуркали - каже Сакан. 

Он је навео да су ватрогасци даноноћно на терену и да прате ситуацију.

- Опасности нема за становништво, а уколико поново дође до активирања пожаришта ангажоваћемо грађевинске машине - рекао је Сакан.

Он сматра да општина Котор Варош треба да потражи дугорочно рјешење за ову депонију.

- Депонија би се морала трајно санирати. Иако је инспекција прије неколико година забранила бацање смећа на овом локалитету мјештани то и даље чине - испричао је Сакан.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана