Смјене у Градишци обављене по закону

М. В.
Смјене у Градишци обављене по закону

Градишка - Окружни суд у Бањалуци донио је рјешење да је смјена руководства Скупштине општине Градишка, начелника општинских одјељења и челника јавних предузећа и установа чији је оснивач општина обављена у складу са законом.

Смјене је 23. фебруара обавила нова већина коју чине СНСД, ДНС, четири самостална одборника који су напустили СДС и један одборник Народне странке "Радом за бољитак". Сви смијењени су одбили да препусте позиције тврдећи да су смјене обављене незаконито због чега су покренули и судски поступак.

Новоизабрани предсједник градишког парламента Урош Граховац из СНСД-а у више наврата је покушао да преузме дужност, али је наилазио на блокаду. Граховац каже да ће данас доћи на посао и да ће покушати да обави примопредају дужности на основу рјешења суда.

- Окружни суд у Бањалуци доставио је рјешење које потврђује да сам легално изабрани предсједник Скупштине. Изгубљено је много времена, јер се група људи врло неозбиљно понијела према ситуацији у општини. Чека нас озбиљан посао након преузимања дужности. Откако траје блокада парламента, свједоци  смо да се ништа не дешава, да је опште мртвило - истакао је Граховац.

У судском рјешењу је наведено да разријешени предсједник парламента Радислав Дончић из ПДП-а по добијању одлуке суда мора да обави примопредају дужности. Дончић тврди да рјешење суда још није добио.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана