Смјена у ШГ „Врбања“ Котор Варош: Милан Васиљевић нови директор

Д. М.
Смјена у ШГ „Врбања“ Котор Варош: Милан Васиљевић нови директор

КОТОР ВАРОШ - Досадашњи директор шумског газдинства „Врбања“ Котор Варош Игор Андрић смијењен је са функције, а за новог директора именован је шумарски инжењер и радник ове шумарије Милан Васиљевић.

Игор Андрић именован је за директора половином септембра прошле године умјесто Стане Кузмић која је на тој функцији била од октобра 2018. године. Андрић је исто као и његова претходница словио за кадар Демоса, док је Васиљевић функционер которварошког СНСД-а.

Према тврдњама нашег извора из Владе Српске, смјена је у првом реду услиједила зато што Андрић није успио да поправи пословни резултат, а у политичком смислу Демос је остао без функције зато што није нашао одговарајући кадар.

- Премијер Српске Радован Вишковић најавио је да јавна предузећа и установе неће бити партијски феуди и да ће тамо гдје не буде било резултата тражити од странака којима је повјерено то предузеће или установа да именује други кадар. Пошто Демос ни са Станом Кузмић, ни са Андрићем није успио да поправи стање у которварошкој шумарији, остали су без контроле над тим предузећем и за директора је именован кадар најјаче владајуће странке - објашњава наш извор.

Комисија за примопредају из управе „Шума Српске“ отишла је јутрос у ШГ „Врбања“, гдје треба да спроведе смјену.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана