Смијењено руководство "Водовода и канализације" Бијељине

Срна
Foto: Picasa

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић изјавио је да је јутрос Надзорни одбор "Водовода и канализације" смијенио вишегодишњег директора овог друштва Предрага Перковића и извршног директора за правне и финансијске послове Милана Панића, те именовао ново руководство.

Ново руководство именовано је одмах на сједници Надзорног одбора и од сутра на позицији генералног директора биће Драгиша Танацковић, а извршни директор за правно-финансијске послове Слађана Митровић.

Градоначелник Бијељине је на конференцији за новинаре рекао да је Градска управа кроз ревизорски извјештај добила пресјек финансијског стања и истакао да Бијељина плаћа најскупљу воду.

"Утврдили смо да извјештаји `Водовода и канализације` не приказују праве него `фризиране` финансијске резултате и извјештаје који показују лажни плус, а у ствари ради се о вишемилионским дуговањима. Ријеч је и о јавним набавкама које нису биле транспарентне, те о систематизацијама које су директори усвајали у `уском кругу`, што ћемо аргументовати и доказати", изјавио је Петровић.

Петровић је рекао да ће због, како је истакао, низа утврђених незаконитости у раду надлежне институције имати посла.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана