Смијењен предсједник СО Братунац Радислав Јовановић

Срна
Смијењен предсједник СО Братунац Радислав Јовановић

БРАТУНАЦ - Нова скупштинска већина у Братунцу, коју чини 14 одборника данас је разријешила дужности предсједника Скупштине општине Радислава Јовановића из Покрета за Братунац, а на то мјесто тајним гласањем изабран је Јовица Челановић из СНСД-а.

За разрјешење Јовановића гласало је свих 15 присутних од укупно 25 одборника колико броји састав локалне Скупштине.

Тајним гласањем данас је изабран и потпредсједник Скупштине ове општине Раденко Милановић из СДС-а. Ово мјесто је од посљедњих локалних избора било упражњено.

Смијењени Јовановић није присуствовао сједници, правдајући то здравственим разлозима, а будући да парламент није имао потпредсједника, одборници су у складу са Пословником о раду, изабрали одборника Брану Ђурића да предсједава сједницом, што је он обављао до избора новог предсједника.

Ђурић је изјавио да су већ дуже вријеме турбулентни односи у Скупштини и да је скоро паралисан њен рад, што је довело до формирања нове скупштинске већине и да очекује да ће она ефикасније и конструктивније функционисати.

Новоизабрани предсједник Скупштине Челановић рекао је да је нова скупштинска већина за сарадњу са свима на равноправној основи и да жели заступати интересе свих грађана, а не само интересе појединаца, што је био случај у претходном периоду.

Предсједник братуначког СНСД-а и одборник Марко Мркајић рекао је да је Скупштина општине од августа прошле године са недефинисаном скупштинском већином и да доношење одлука личи на пијачне погодбе да би се задовољили интереси појединаца.

-Није ово урађено због функција, него због законитости и ефикасности рада парламента - истакао је Мркајић.

И у наставку сједнице услиједила су кадровска питања и одлуке. Разријешени су вршиоци дужности директора неколико локалних установа и именовани нови. Образложење је било да на прошлој сједници Скупштине општине нису усвојени њихови извјештаји о раду и да су изабрани на период до 90 дана, који им истиче.

Умјесто Снежане Стојановић, за вршиоца дужности директора Дома здравља изабрана је Љиљана Иванчић из ДНС-а. Наду Симић у Центру за социјални рад замијениће Бојана Предојевић из СНСД-а.

У обданишту „Радост“ досадашњег вршиоца дужности директора Ивана Томића замијениће Марко Дамјановић из СНСД-а, док је Хелена Грујић из СПС-а изабрана за вршиоца дужности директора Туристичке организације умјесто Александра Стевића.

Бојана Варагић из Уједињене Српске биће вршилац дужности директора локалног А.Д. „Малина“, умјесто Бранка Млађеновића.

У овим установама и друштвима изабрани су и нови састави управних, односно надзорних одбора.

Нова скупштинска већина данас је донијела одлуку о укидању плаћања еколошке таксе која је била уведена у овој општини.

Измијењена је и одлука о радном времену, којом је дозвољен рад трговинским и одређеним занатским радњама недјељом од седам до 12 часова.

Поништена је и раније донесена скупштинска одлука о стављању ван снаге одлуке о допунама и измјенама Регулационог плана за насеље Братунац.

Сједници није присуствовао начелник општине Срђан Ранкић, који је на службеном путу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана