Смијењен Мићићев замјеник

Љиљана Алексић
Смијењен Мићићев замјеник

Бијељина - На приједлог градоначелника Бијељине Миће Мићића одборници Скупштине града Бијељина донијели су одлуку о смјени замјеника градоначелника Драгана Ђурђевића.

Тајним гласањем смјену Ђурђевића, који је кадар СРС “Др Војислав Шешељ”, подржало је 25 од 29 одборника који су присуствовали јучерашњој сједници. У приједлогу за опозив наведена је Мићићева оцјена да Ђурђевић нема доказаних резултата у раду.

Ђурђевић је након гласања рекао да није љут, али да је изненађен смјеном.

- Ништа ново и нелегално. Оно што је за мене било изненађење је то што градоначелник није био на сједници и што није било образложења за моје разрјешење. Настављам да се бавим политиком у својој странци - рекао је Ђурђевић, који је функцију замјеника градоначелника обављао три године, а претходно је у неколико мандата био предсједник локалног парламента.

На јучерашњој сједници одборници локалног парламента усвојили су извјештај о раду Агенције за развој малих и средњих предузећа за ову годину, као и одлуку да Град Бијељина суфинансира изградњу спортско-рекреативног центра “Бусија” на Мајевици.

-  У овој години за те намјене издвојићемо око 50.000 марака, а идуће исто толико. Процјена је града да је ова туристичка дестинација јако битна за развој туризма у овој регији - навео је предсједник Скупштине града Бијељина Славиша Марковић.

Усвојена је информација о упису ученика у којој се наводи да је у основне школе уписано 905 првачића, за 26 мање него лани, а да је у средњим школама остало слободно 18 мјеста.

Вучићу Повеља града

Бијељински одборници одлучили су јуче да ће највеће признање Бијељине Повеља града бити додијељено предсједнику Србије Александру Вучићу за његов изузетан допринос развоју инфраструктуре изградњом ауто-пута Београд-Сарајево, који ће обезбиједити развој и унапређење цијеле регије.
Скупштинска већина предвођена СДС-ом одбила је амандман Клуба одборника СНСД-а да Повеља града буде додијељена и српском члану Предсједништва БиХ Милораду Додику због залагања на различитим функцијама у протеклој деценији што је омогућило стотине милиона КМ улагања у Бијељину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана