Смањене плате функционерима у Крупи на Уни, ученицима субвенције за превоз

Срна
Смањене плате функционерима у Крупи на Уни, ученицима субвенције за превоз

Крупа на Уни - Функционерима општине Крупа на Уни смањене су плате, а уведене су субвенције за превоз ученика, потврдио је данас Срни начелник општине Крупа на Уни Младен Кљајић.

Кљајић је навео да су функционери ове општине - начелник и предсједник Скупштине општине у прошлом сазиву имали примања обрачуната по основу - три и по просјечне плате запослених у Општинској управи чији је износ 526,97 КМ.


"Сада се за плату начелника општине узима основ 2,9 просјечних плата, а за плату предсједника Скупштине општине основ је 2,3 просјечних плата", рекао је Кљајић.

Према наведеном начину обрачуна функционерских плата, начелнику општине плата је прије умањења износила 1.844 КМ, а након умањења 1.528 КМ, док је плата предсједника Скупштине општине била 1.844 КМ, а након умањења 1.212 КМ.

У овој локалној заједници није именован замјеник начелника, а потпредсједник Скупштине општине функцију обавља волонтерски.

"Потпредсједник Скупштине општине има одборнички додатак, а право на накнаду у висини нето плате предсједника СО има у случају да због спријечености предсједника обавља његову дужност", навео је Кљајић.

Он је рекао да је износ накнада одборницима остао исти 100 КМ.

Кљајић каже да ће из општинског буџета бити исплаћиване субвенције за превоз ученика основних и средњих школа. Мјесечно ће се за субвенције издавајати 1.050 КМ.

Према његовим ријечима, субвенције су, на основу података из школа, обезбијеђене за 47 ученика основне и 17 ученика средње школе, а за два ученика општина ће у цијелости плаћати аутобуску карту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана