Служен помен за погинуле борце и цивилне жртве рата из Гајева

Срна
Foto: СРНА

ШАМАЦ- У Гајевима код Шамца данас је служен помен за 18 погинулих бораца и три цивилне жртве одбрамбено-отаџбинског рата, те за 16 жртава из Другог свјетског рата са овог подручја.

Плоча посвећена страдалима налази се на Цркви Свете Петке у Гајевима, која данас прославља и своју крсну славу - Свету Петку.

 

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић истакао је да сваке године на овај начин евоцирају успомене на своје саборце и тешко вријеме које су прошли, бранећи Републику Српску.

 

"Једино на тај начин ћемо одужити свој дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе", рекао је Зорановић.

 

Предсједник Мјесне борачке организације Гајеви Чедо Лукић подсјетио је да је црква на којој су уклесана имена погинулих саграђена 2002. године.

 

"Жртве никада не смију бити заборављене. Данас и сваки дан ми се поклањамо нашим херојима из свих ратова који су нам створили бољу будућност", нагласио је Лукић.

 

Након помена, који је служио шамачки свештеник Ненад Тоић, положени су вијенци и прислужене свијеће.

 

Парастосу и слави у Гајевима присуствовала је и начелник општинског Одјељења за просторно уређење и стамбено-комуналне послове Ведрана Михаљчић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана