Служен помен канадском војнику који је несебично помагао српске повратнике

Срна
Служен помен канадском војнику који је несебично помагао српске повратнике

ЛИВНО- У Храму силаска Светог духа у селу Врбица у Ливањском пољу служен је помен нареднику канадске војске Марку Даниелу Лежеру који је несебично помагао српским повратницима у вријеме када је на том подручју контролисао мир као припадник Сфора, рекао је Срни један од иницијатора овог помена Саша Шуњка.

Шуњка је истакао да је Лежер док је овдје био на дужности обновио школу у Врбици и несебично помагао српским повратницима, док је његова супруга Марлеј обновила Храм силаска Светог духа у овом селу.

Према његовим ријечима, служењем помена мјештани села Врбица чувају од заборава Лежера.

- Само шест мјесеци је био са нама, али за тај период је направио више него неко за 23 године од када траје повратак на ове крајеве. Са мјештанима је истоварао грађу, доводио нам воду, био са нама у свему - рекао је Шуњка.

Шуњка је навео да је Лежерова јединица 2002. године прекомандована у Авганистан, гдје је 17. августа те године погинуо са још тројицом припадника своје јединице.

Помен је служио парох ливањски Предраг Црепуља, а јуче у овом храму у селу Врбица окупили су се мјештани који су поручили да никада неће заборавити, како они кажу, свог Марка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана