Служен парастос за 14 бораца ВРС и три цивила из Крушковог Поља

Срна
Foto: Срна

ШАМАЦ- У Крушковом Пољу код Шамц данас је служен парастос за 14 бораца Војске Републике Српске и три цивилне жртве из овог мјеста погинуле у Одбрамбено-отаџбинском рату.

Мјесна борачка организације Крушково Поље уручила је захвалнице за заслуге у одбрани Републике Српске Богдану Поповићу и Слободану Стевићу.

Предсједник Борачке организације Шамац Радован Зорановић нагласио је да борци сваке године оживљавају успомену на саборце и тешко вријеме које су заједно прошли бранећи Републику Српску.

"Једино на овај начин ћемо одужити дуг према онима који су својом крвљу бранили слободу и ове просторе", рекао је Зорановић.

Парастосу је присуствовао и начелник општине Шамац Ђорђе Милићевић који је рекао да борци који су дали животе за одбрану Републике Српске не смију бити заборављени и да се мора чувати сјећање на њих.

"Не смијемо да заборавимо жртву коју су поднијели за слободу Републике Српске и да су дали највише што су имали - своје животе", рекао је Милићевић и истакао да сјећање на борце треба преносити на млађе генерације.

Парастосу су, осим породица погинулих и мјештана, присуствовали предсједник Скупштине општине Шамац Симо Варадиновић и начелник општинског Одјељења за општу управу Наташа Маринковић.

Вијенце и цвијеће код споменика палим борцима положили су чланови породица, представници општинске и мјесне Борачке организације, мјесне заједнице Крушково Поље и општине Шамац.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана