Сложни мјештани у Бајинцима код Српца украсили школу

Дејан Јовичић
Сложни мјештани у Бајинцима код Српца украсили школу

Србац - Подручно одјељење Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Бајинцима код Српца обучено је у ново рухо након што су је радници ове установе заједно са мјештанима окречили, а постављена је и нова водоинсталација.

Инсталирањем нових цијеви и хидропак пумпе, чију је набавку финансирао мјештанин Милош Митраковић, ријешен је дугогодишњи проблем лоших водоинсталација.

- Школа сада има много боље услове за рад, јер нећемо стрепити од доласка зиме и замрзавања цијеви. Похвалила бих ангажман родитеља наших ђака и других мјештана који су прикупили 500 марака за грађевински материјал. Они су обезбиједили средства и за кречење просторија, а сав посао су завршили за мање од два дана. Чак су се потрудили да за потребе школе изрежу дрва за ложење, а набавили су и комплетну санитарију - рекла је директорица ове школе Тања Радомир.

Она је додала да ће у догледно вријеме бити постављена нова фасада на школи и ограда око овог објекта, а у плану је и опремање школског игралишта.

Око 20 ђака, који похађају ову школу, поред љепше учионице, обрадовали су и сокови и слаткиши који су добили на поклоне.

Један од дугогодишњих донатора је и Мирко Дукић, који је некада био ученик ове школе.

- Волим да долазим у ову школу и обрадујем дјецу скромним поклонима, нарочито током новогодишњих празника, а потрудићу се да им и ове године обезбиједим пакетиће - рекао је Дукић.

Сличан примјер заједничког организовања радника школе, родитеља ученика и мјештана забиљежен је у Основној школи "Вук Караџић" из Ситнеша, гдје су организоване акције на опремању централне и подручних школа.

Поред набавке столарије и школске опреме, у овим школама се тренутно адаптирају дјечја игралишта, а у плану је и одвајање паркинга од школског дворишта у централној школи, што ће бити учињено садњом цвијећа и украсног дрвећа како би простор био функционалније искоришћен.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана