Сложни Kоровчани уређују своје село

Срна
Foto: Срна

СРБАЦ- Мјештани србачког села Корови организовали су акцију чишћења канала и насипања банкина у дужини од 500 метара на главном сеоском путу који води према Омладинском дому и асфалтном игралишту, захваљујући властитим средствима од 2.000 КМ и помоћи општине од 350 КМ.

Предсједник Савјета мјесне заједнице Корови Горан Васић истакао је да је и ова акција показала да су мјештани Корова међу најсложнијима у општини Србац. "Овај путни правац је сада још уређенији и безбједнији за саобраћај, након што смо прије неколико мјесеци на њему поставили нове бетонске цијеви и проширили га за два метра, што нам је помогла општина са 1.650 КМ, а остале трошкове у износу од 11.000 КМ финансирали су мјештани.

Радови су окончани у предвиђеном року", рекао је Васић. Он је похвалио однос локалне и републичке управе према њиховој мјесној заједници и изразио наду да ће заједничким снагама реализовати најважнији пројекат у овом селу, а то је асфалтирање дионице пута који спаја Горње и Доње Корове у дужини од 1.600 метара.

"Не сумњам у подршку власти у наредном периоду, а мјештани ће се сигурно одазвати у новим радним акцијама како би помогли, јер смо заиста сложни око свих ствари. Изградили смо и септичку јаму у близини дома у Коровима и уредили игралиште. У ранијим акцијама смо ријешили многе проблеме око воде, струје, расвјете, уређења дома и животне околине", истакао је Васић.

Прошле године је организовано прво дружење Коровчана на које се одазвало њих 120 из села и дијаспоре, а почетком ове године су се удружили и поставили икону Свете Тројице, заштитника села, у салу која се налази поред православног храма у Коровима и која служи за сахране, славе и друге догађаје из црквеног живота села. Икону је израдио мајстор Радован Малешевић, а благослов су добили од свештеника Кобашке парохије Славише Топића. "Главни носиоци и финансијери свих активности били су мјештани Горњих и Доњих Корова, а у плану је да до Васкрса урадимо још двије иконе Богородице и Исуса Христа, те да уприличимо заједничко дружење", нагласио је Васић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана