Сложне комшије из Горњих Подградаца “подијелио” дерби

Милан Вујић
Сложне комшије из Горњих Подградаца “подијелио” дерби

Градишка - Сложне комшије из два поткозарска села и ове су године накратко постали љути ривали док су фудбалски ветерани Слоге из Горњих Подградаца и Слободе из Доњих Подградаца одмјеравали снаге на дербију препуном навијачке страсти и жеље за побједом.

Лијепа традиција и љута борба због најважније споредне ствари на свијету између ових села траје већ 23 године, а овај пут више среће имала је екипа из Горњих Подградаца, која је противника савладала, са резултатом 2:1.

Побједу су освојили захваљујући головима Слободана Дончића и Мирослава Тодоровића.

Љекар у пензији Милутин Вучковац традиционалну утакмицу већ двије деценије не пропушта.

Вучковац каже да је некада био актер на зеленом терену, а данас учествује у трећем полувремену на заједничком дружењу, гдје анализирају игру, како својих играча, тако и противничких.

- Највише волим видјети како трче и боре се за сваку лопту јер сам се и ја тако борио док сам играо. Што се тиче трећег полувремена, оно углавном протекне у другарском расположењу, разговору и поштовању, гдје анализирамо утакмицу - каже Вучковац.

Предсједник Скупштине општине Градишка и Фудбалског клуба Козара из Градишке Миленко Павловић за своју екипу из Доњих Подградаца постигао је гол у посљедњим минутима утакмице.

- Не зову мене џаба Милер. Тај надимак свједок је каквих сам се голова надавао. Међутим, није суштина у томе, већ што смо сви изашли на терен и одиграли утакмицу. Све је прошло без повреда, а ко је побједник, то је мање битно јер се побједници мијењају сваке године - истакао је Павловић.

Новинар и писац Милан Љепојевић истакао је да је ово ипак манифестација другарства и пријатељства, што управо и краси ова села.

- Утакмица је била сјајна јер је квалитет изнад просјека година - казао је Љепојевић.

Ове године у екипама ветерана Слоге и Слободе наступили су играчи од 35 до 65 година.

Емоција

Са тренерске клупе екипе су бодрили прослављени тренер бројних клубова у БиХ Борче Средојевић и Ранко Марин, отац њемачког фудбалског репрезентативца Марка Марина. Они нису крили задовољство због одигране утакмице.

- Увијек је то утакмица пуна емоција, а послије заврши дружењем и анализом. Фудбал је такав, до посљедњег секунда се мора борити на терену - каже Средојевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана