Славни кувар снимио емисију на Тјентишту

Р. Ђ.
Славни кувар снимио емисију на Тјентишту

Фоча - Роберт Макловиц, славни кувар и љубитељ добре хране, који обилази свијет у потрази за новим укусима, јелима, зачинима, али и традиционалним рецептима, у Националном парку "Сутјеска" снимао је четврту епизоду гастросеријала о БиХ.

Послије Бањалуке, Сарајева, Мостара и Требиња чувени гастроном уживао је у природи и аутохтоним јелима. Каже да га је одушевила традиционална домаћа кухиња, пита зељаница испод сача, гулаш од дивокозе, сир и салата од сријемуша, које је пробао на Тјентишту.

- У Пољској нема оваквог гулаша, само у Аустрији. Други пут сам пробао ово јело и могу рећи да је све одлично. Посебно ми се допада што је све природно, домаће, управо оно што ме и интересује и оно што јесте врхунско - испричао је Макловиц.

Осим домаће кухиње, Макловиц није пропустио прилику да ужива у љепотама најстаријег националног парка у БиХ. Културно-историјске вриједности Долине хероја привукле су му највећу пажњу.

- Обишао сам ове природне љепоте, чувени споменик Битке на Сутјесци. Гледао сам филм "Сутјеска", који је мени и мојој генерацији био један од најважнијих. Чуо сам да ће и оближњи музеј бити реновиран, што ме највише радује - испричао је Малковиц.

У НП "Сутјеска" кажу да им је ова посјета најбоља реклама.

- Част нам је угостити познате личности и поносни смо што ће слика овог краја са најбољим домаћим јелима отићи у свијет. На нашу богату гастрокултуру још нико није остао равнодушан - рекао је директор НП "Сутјеска" Дејан Павловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана