Славко седма радост у кући Гајића

Милан Вујић
Славко седма радост у кући Гајића

Градишка - У породицу Гајић из градишког села Романовци стигла је седма принова, а радосна вијест о рођењу маленог Славка одмах се проломила општином.

Једна од најбројнијих породица на подручју ове локалне заједнице постала је богатија за новог члана 29. новембра. Двадесетдеветогодишња мајка Ивана каже да се она и беба осјећају одлично, а браћа и сестре са нестрпљењем чекају да малишан испуни топлином њихов дом.

Пород је протекао у најбољем реду, природним путем, а осмијех оца Дражена (34) говори више од хиљаду ријечи. Поносно каже да је послије Владане (9), Владана (8), Огњена (6), Саре (4), Милене (3), Милијане (годину и по), дошао је на свијет здрав дјечак Славко. Међу првима који су честитали родитељима је и начелник општине Градишка Зоран Аџић, који је уручио поклон за бебу Славка.

- Млада мајка Ивана има тек 29 година, а већ седморо дјеце, што је за сваку похвалу. Дошли смо у болницу да јој искажемо дивљење и уручимо поклон подршке - истакао је Аџић.

Додаје да Гајићи живе у скромним условима и да су оба родитеља незапослена, због чега је обећао да ће покушати изнаћи рјешење за запослење главе куће Дражена.

- Већ од наредне седмице разговараћу са привредницима да изнађемо рјешење и запослимо оца Дражена како би могао лакше подизати многобројну породицу - каже Аџић.

Одушевљење посјетом није крила ни мајка Ивана, а за особље у породилишту има само ријечи хвале.

- Осјећам се одлично и веома сам задовољна свима који су присуствовали породу. Сву дјецу сам родила у овој болници и сви су, хвала Богу, здрави, што је сваком родитељу најважније - рекла је Ивана Гајић, која је захвалила Аџићу на посјети.

Додаје да је бити родитељ седморо дјеце у данашње вријеме веома тешко.

- Потребно је много рада и стрпљења, али се добро сналазим. Дјеца су највеће богатство, боримо се и трудимо да имају што љепше дјетињство - прича срећна мајка.

Гинеколог Дејан Пејић је рекао да је мали Славко рођен у десет са 3.530 килограма и 53 центиметра.

- Пород је протекао у најбољем реду и данас би требало да буду отпуштени из породилишта - казао је Пејић.

Крштење

Петоро малишана породице Гајић крштено је на Видовдан у храму посвећеном светом мученику кнезу Лазару у Вилусима, чиме им је испуњена велика жеља, а прославу је увеличало стотинак мјештана.

Свету тајну крштења примили су захваљујући људима добре воље, првенствено доктору Славку Дуњићу, посланику у Народној скупштини РС, који им је кумовао заједно са Весном Кнежевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана