Славко Ковачевић изабран за замјеника градоначелника Добоја

СРНА
Foto: СРНА

ДОБОЈ - Скупштина града Добоја изабрала је данас Славка Ковачевића за замјеника градоначелника Добоја.

Ковачевић је на ову функцију именован умјесто Владимира Марковића, који ће презети руковођење добојским Домом здравља, умјесто Ковачевића.

Одборници су једногласно усвојили одлуку о куповини непокретности за потребе дјечијег вртића и овластили градоначелника да је и реализује.

Градоначелник Добоја Борис Јеринић рекао је новинарима да ће на овај начин бити ријешено питање смјештаја око 80 дјеце која су на листи чекања за пријем у Јавну предшколску установу "Мајке Југовић" чији су капацитети попуњени.

На данашњој сједници је Удружењу породица са троје и више дјеце "Понос" Добој додијељен статус удружења од посебног значаја за град, којем је у закуп дат пословни простор у Улици краља Александра по мјесечној цијени од 0,10 КМ по метру квадратном.

У оквиру скупштинских одлука о ангажовању новчаних средстава, 1.811.515 КМ је издвојено за преузимање у посјед и власништво над некретнинама Пољопривредне задруге "Боснакоп", 35.000 КМ биће додијељено Удружењу грађана мјесне заједница Подновље на име накнаде за плаћање пројектне документације за израду главног пројекта водоснадбијевања ове мјесне заједнице.

Износ од 173.832 КМ намијењен је Министарству унутрашњих послова - Полицијска управа Добој, на име помоћи за санацију фасаде објекта Полицијске управе у Улици Светог Саве, а током дискусије о овој тачки, предсједник Скупштине Севлид Хуртић је повећање средстава образложио поскупљењем грађевинског материјала, с обзиром на то да су у првобитном приједлогу предвиђена средства износила 108.505 КМ.

Одборници су усвојили одлуку о утврђивању накнаде за рад члановима управних и надзорних одбора у установама чији је оснивач Скупштина града и које је именовала ова установа, која на мјесечном нивоу износи 250 КМ.
Дата је сагласности на потписивање споразума о сарадњи града Добој и општине Петрово везано за оснивање посебне организационе јединице "Дјечији вртић општине Петрово" која ће бити у организационом саставу добојског вртића "Мајка Југовића".

У оквиру Градске управе основана је Територијално ватрогасно-спасилачка јединица Добој, као професионална ватрогасно-спасилачка јединица.

Усвојена је одлука о искњижавању и преносу имовине града Добој на општину Станари по основу споразумне подјеле имовине, која је потписана 27. јула 2020. године, а допуњена 7. јула ове године.

Усвојена је информација о упису ученика у први разред основне школе за школску 2021/2022. годину, према којој је у прве разреде у девет основних школа укупно уписано 496 ученика, од чега по 248 дјечака и дјевојчица.

Усвојени су извјештаји за прошлу годину о остваривању програма одржавања, заштите, реконструкције и афалтирања локалних путева, чија укупна вриједност радова износи 5.588.841 КМ, као и о одржавању, санацији и реконструкцији водопривредних објеката и водотока, чија укупна вриједност изведених радова износи 1.430.404 КМ.

На дневном реду данашње четврте редовне сједнице Скупштине града расправљано је о 36 тачака.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана