Живковићи поклонили чоколадице малишанима који воде највеће животне битке: Слаткиши саткани од емоција порука подршке

Јана Кезић
Живковићи поклонили чоколадице малишанима који воде највеће животне битке: Слаткиши саткани од емоција порука подршке

БАЊАЛУКА, ПРЊАВОР - У децембру, мјесецу даривања и празничне чаролије одлучили смо да бар мало обрадујемо оне које воде највећу животну битку и надамо се да ће чоколадице које је Урош са љубављу направио бар мало уљепшати сурову свакодневицу малих другара и показати им да нису сами.

Истиче то Прњаворчанка Татјана Живковић, која је заједно са сином Урошем Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења, стања и повреда дјеце у иностранству поклонила слаткише које настају у јединственој “Укијевој чоколадној бајци”. Готово да нема особе која није чула за чоколадну магију коју прави дјечак Урош, којег ни Де Гручијев синдром није омео да се бави прављењем посластица које су за њега права оаза мира и упркос свим потешкоћама у развоју пронашао је начин да искаже своје емоције и креативност.

Живковићи, који су познати по даривању и хуманости, сваке године у децембру одаберу некога коме ће поклонити своје чоколадице, а овај пут одлучили су се за Фонд солидарности и све малишане који се лијече у иностранству, за које су направили посластице, посебне, баш као што је и дјечак Уки.

- Ове године смо одабрали Фонд солидарности и не само у децембру него током читаве наредне године они ће добијати чоколадице из “Укијеве чоколадне бајке”. Идеја се родила из чисте жеље да почастимо другаре онолико колико је то у нашој моћи - казала је за “Глас Српске” Татјана и нагласила да се нада да ће њихов гест понукати и друге да учине нешто слично, јер је тој дјечици потребна што већа подршка.

Директорица Фонда солидарности Јасминка Вучковић казала је за “Глас” да је било шта тешко рећи о породици Живковић, јер су све ријечи хвале мало.

- Уки и Тања су пријатељи Фонда солидарности од његовог формирања. Они нису корисници финансијских средстава фонда, али су истински пријатељи и овај њихов гест показује огромну љубав и жељу да дјеци која се лијече поклоне дар у који су уграђене све топле емоције и жеље за брз опоравак - казала је Вучковићева. Додала је да у “породици” коју чине родитељи и дјеца обољела од ријетких, али и других тешких и компликованих болести, живе и дишу заиста посебни људи.

Медвједићи

“Ротари клуб Бањалука” донирао је по други пут плишане играчке Фонду солидарности за дијагностику и лијечење обољења стања и повреда дјеце у иностранству за дјецу која одлазе на лијечење у иностранству. Ријеч је о медвједићима који су на неки начин постали симбол Фонда солидарности, будући да малишанима који на поклон добијају ову играчку прије одласка на лијечење толико значи овај мали гест пажње, јер осјећају да нису сами и да неко мисли на њих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана