Слађана Миланковић из Палачковаца родила седмо дијете

Срна
Слађана Миланковић из Палачковаца родила седмо дијете

ПРЊАВОР - Четрдесетогодишња Слађана Миланковић из Палачковаца родила је у породилишту Дома здравља у Прњавору седмо дијете, дјечака по имену Бране.

Ова породица већ има три кћерке и три сина, од којих најстарије има 20 година.

Миланковићева каже да је порођај протекао без потешкоћа, као и да је беба тешка 3,2 килограма и дугачка 55 центиметара.

Љекар Љубиша Цвијановић истиче да Слађана спада у групу старијих родиља, али и да треба послужити као примјер млађим женама.

"У трудноћи су обављени сви пренатални скрининзи да се роди здраво, нормално дијете. Ризик увијек постоји, али ништа више него код других порођаја", наводи Цвијановић.

Он каже да, иако су у протекла три дана рођене три бебе, ово породилиште биљежи пад обављених порођаја током ове године.

"Разлога за то има више. Трудницама је омогућено да бирају гдје ће се порађати, присутне су и економске миграције на које не можемо утицати. С друге стране, ми се трудимо да сви порођаји код нас протекну безбједно и за породиљу и за бебу", истиче Цвијановић.

Миланковићеву су у породилишту данас посјетили начелник општине Прњавор Дарко Томаш и предсједник Скупштине општине Жељко Симић и уручили јој поклон за бебу.

Томаш каже да је ово један од начина да се да подршка овој, али и свим другим породицама које се одлуче на бројније потомство.

"Данашња лијепа слика у породилишту говори да смо на правом путу у борби да се задржи ово породилиште", наводи Томаш.

Општина Прњавор већ годинама новчано са око 500 КМ стимулише све брачне парове који добију треће и свако наредно дијете. За ове породице у уторак, 17. децембра, биће уприличен пријем и уручена предвиђена новчана средства.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана