Скупштина општине Сребреница: Уштеђени новац иде за нове пројекте

К. Ћ.
Скупштина општине Сребреница: Уштеђени новац иде за нове пројекте

Сребреница - Одборници Скупштине општине Сребреница усвојили су план за пет нових инфраструктурних пројеката који ће се финансирати од помоћи коју је у износу пет милиона евра обезбиједила Влада Србије.

Начелник Сребренице Младен Грујичић подсјетио је јуче на тематској сједници да је Влада Србије одмах уплатила два милиона евра у буџет ове општине, те да је договорено да три милиона евра буде уложено у инфраструктуру. Он је истакао да је у процесу израде пројектне документације и избора извођача радова за изградњу обданишта и проширење индустријске зоне у Поточарима, те обнове главне саобраћајнице, уштеђено 1,3 милиона марака.

- С обзиром на ове уштеде сачинили смо листу нових пројеката који ће се финансирати тим новцем. Приликом улагања водиће се рачуна о равномјерној обнови инфраструктуре и економском развоју - казао је Грујичић.

На листи нових пројеката налази се асфалтирање локалних путева за шта је предвиђено 800.000 марака. За електрификацију предвиђено је 150.000 марака, колико и за реконструкцију школских игралишта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана