Скупштина општине Рогатица: У закуп понуђено 500 хектара

С. М.
Скупштина општине Рогатица: У закуп понуђено 500 хектара

РОГАТИЦА - Одборници Скупштине општине Рогатица усвојили су на јучерашњој сједници одлуку о расписивању јавног огласа за додјелу у закуп скоро 500 хектара пољопривредног земљишта у својини Републике Српске.

Ријеч је о земљишту у катастарским општинама Рогатица 2, Сељани, Козићи, Борике, Стара Гора, Живаљевићи и Сјемећ, од чега је 209 хектара обрадиво и 289 хектара које је сада запуштени пашњак.

Обрадиво земљиште нуди се у закуп на период од осам година, уз могућност продужења у складу са позитивним законским прописима, искључиво за производњу кромпира, ратарску, воћарску и повртарску производњу.

Максимална површина земљишта даће се у закуп привредном друштву до 50 хектара обрадивог и до 95 хектара пашњака, предузетнику и физичким лицима до 45 хектара обрадивог и до 95 хектара пашњака под условом да не прелази максималну површину од 100 хектара.

Право првенства за додјелу земљишта у закуп имају привредна друштва, предузетници и физичка лица која немају већ закључен уговор о концесији за коришћење пољопривредног земљишта у својини Републике.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана