Скупштина општине Рогатица: Борике добијају ново насеље

С. М.
Скупштина општине Рогатица: Борике добијају ново насеље

РОГАТИЦА - Рогатички одборници усвојили су једногласно на јучерашњој сједници одлуку о приступању изради зонинг плана “Викенд насеља 2” у оквиру будућег туристичког центра на Борикама.

Према плану ново насеље требало би да има површину од око 40 хектара на лијевој страни садашњег насеља Борике у истоименој катастарској општини непосредно уз постојећи хотел, а у оквиру важећег Просторног плана општине.

На сједници је разматрана и информација о раду Скупштине општине током прошле године. Како је рекао предсједник локалног парламента Нинослав Прелић, током прошле године одржано је девет редовних и једна свечана сједница, а разматрано је и усвојено 157 различитих аката.

- Уз овакав плодан рад на сједницама је било и добро присуство одборника - додао је Прелић.

Највећи дио сједнице био је посвећен избору најповољнијег понуђача и додјели у закуп 308 хектара пољопривредног земљишта у својини Републике Српске. Након јавног огласа и уз добијену сагласност ресорног министарства, земљиште је подијељено на 13 појединаца и два остала субјекта којима је основна дјелатност пољопривреда, сточарство и воћарство с циљем унапређења, проширења и повећања производње.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана