Скупштина града Требиња: Поскупљује вода

Срна
Скупштина града Требиња: Поскупљује вода

Требиње - Одборници Скупштине града Требиња јуче су дали сагласности на поскупљење воде из градског водовода на 78 фенинга са досадашња 74 фенинга, као и одвода и пречишћавања отпадних вода.

Директор требињског “Водовода” Спасо Радовић рекао је да без повећања цијена воде не би било могуће реализовати бројне инвестиционе пројекте предузећа који су у току. Он је навео да је у току изградња бајпаса који ће допринијети стабилнијем водоснабдијевању, реконструкцији уређаја за пречишћавање отпадних вода, гдје је у задњих седам мјесеци откривено 115 кварова, те додао да су направљени нови резервоари за воду.

- Имамо повећање утрошка електричне енергије, као и обновљивих извора који утичу на пословање предузећа. Урађен је пројекат реконструкције цјевовода у граду вриједан 1.800.000 КМ, а у року од пет година планирана је замјена водомјера, за шта је потребно 400.000 КМ. Са тренутном цијеном воде ми то не бисмо могли да урадимо - нагласио је Радовић.

Одборник ПДП-а у требињској Скупштини Саша Борјан оцијенио је да је поскупљење воде нови удар на буџете грађана.

Одборници су једногласно усвојили одлуку о прихватању писма намјере предсједника Привредног система “Свислајон” Таково Родољуба Драшковића о изградњи зграде гимназије у граду, а градоначелник Требиња Мирко Ћурић оцијенио је да ће тај пројекат имати вишеструки значај не само за град и Херцеговину, већ за цијелу Републику Српску.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана