Скупштина града Добоја усвојила буџет за идућу годину

Д. Д.
Скупштина града Добоја усвојила буџет за идућу годину

Добој - Скупштина града Добоја усвојила је јуче буџет за 2016. годину у износу од 32,6 милиона марака, што представља увећање за два одсто у односу на ребаланс буџета за ову годину.

Уколико Добоју буде одобрено кредитно задужење, почетком 2016. биће предложен ребаланс буџета. Кредит од три милиона КМ планиран је за помоћ поплављеним привредницима, а други од пет милиона за инфраструктуру.

- Вјерујем да ћемо уз помоћ предсједника, Владе и Фонда солидарности за обнову РС заједнички наставити да помажемо и да ћемо ребалансом буџета одређене ствари кориговати - изјавио је градоначелник Обрен Петровић.

Он је најавио да ће на наредној сједници Скупштине предложити одлуку о субвенцији према којој треће дијете у породици има право на бесплатан боравак у вртићу, а коју је иницирао Клуб одборника СНСД-а. У Клубу одборника СНСД-а поздравили су Петровићеву одлуку наводећи како је почео да подржава неке од конструктивних приједлога ове странке.

- Очигледно да градоначелник има шире погледе на наше приједлоге који су у интересу грађана - казала је предсједник Клуба одборника СНСД-а Сања Вулић.

Она је затражила објашњење зашто ће из буџета бити издвојено 300.000 марака за вјерске заједнице и на који начин оне помажу развоју града.

- Српска православна црква ће добити највише новца и немојте градоначелника нападати и постављати одређена питања - одговорио је предсједник Клуба одборника СДС-а Данијел Јошић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана