Скупштина града Добоја: Траже три милиона за помоћ привредницима

Д. Д.
Скупштина града Добоја: Траже три милиона за помоћ привредницима

Добој - Скупштинска већина добојског парламента јуче је опет подржала одлуку о кредитном задужењу града Добоја у износу од три милиона КМ у сврху подјеле новца привредницима који су претрпјели штету у поплавама 2014.

Ријеч је о кредитном задужењу са ефективном каматном стопом до седам одсто на годишњем нивоу и роком отплате од 10 година, а по одобрењу Владе РС. 

Опозиција је предложила да се кредитно одобрени новац пребаци у Фонд солидарности РС.

- Ово што ви тражите не иде привредницима, већ ово иде за вид изборне кампање - поручила је шеф Клуба одборника СНСД-а Сања Вулић.

Позиција није прихватила овај амандман СНСД-а.

- Годину молимо СНСД да помогне у Бањалуци да добијемо ту сагласност на кредит. Дабогда нико не гласао за нас ако мислите да овим парама желимо да купимо изборе - казао је шеф Клуба одборника СДС-а у Скупштини Добоја Данијел Јошић.

На сједници није прихваћен захтјев Клуба одборника СНСД-а да дневни ред сједнице буде допуњен тачкама које се односе на изградњу спомен-обиљежја погинулим борцима, да се ван снаге стави одлука о повећању цијена гријања, одвоза смећа и воде за 15 одсто те да се разматра извјештај о раду четири установе. Није прихваћен ни приједлог да на овом засједању буде представљена информација о реализованим пројектима на основу одлуке о приступању Добоја Заједници општина турског свијета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана