Скупштина града Добоја: Стопа пореза на непокретности 20 одсто

Срна
Скупштина града Добоја: Стопа пореза на непокретности 20 одсто

Добој - Скупштина града Добоја утврдила је у петак пореску стопу за опорезивање непокретности у 2020. години у висини од 20 одсто, изузев непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност и која износи 0,10 одсто.

Одборници опозиције поздравили су одлуку да пореска стопа за непокретности у којима се непосредно обавља производна дјелатност буде 0,10 одсто, али су изразили бојазан да су критеријуми за примјену нејасни.

Потпредсједник Скупштине града Мурвет Бајрактаревић, који је и привредник, каже да за привреднике које се баве производњом представља велико оптерећење и пореска стопа од 0,10 одсто и да би она требало да иде на законски минимум.

Одборници су прихватили информацију о јавном позиву за суфинансирање средстава за куповину 100 станова у сврху подстицања младих брачних парова на подручју града Добој, на који је закључно са 15. новембром стигло 12 пријава. Предсједница Скупштине града Сања Вулић истакла је да је од укупног броја пријава захтијеване критеријуме испунило 10 парова и најавила да ће се јавни позиви за субвенционисање објављивати и у наредном периоду све док се не попуни задата квота.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана