Скупштина града Бијељина: Ребалансом буџета расту и плате функционера

Љ. А.
Скупштина града Бијељина: Ребалансом буџета расту и плате функционера

Бијељина - Скупштина града Бијељина усвојила је јуче Нацрт ребаланса локалног буџета који, уз ново кредитно задужење од седам милиона КМ, предвиђа и раст плата градских функционера.

Буџет Бијељине ће, након ребаланса, износити 58 милиона КМ, што је за 18 одсто више од усвојеног. Ребаланс буџета упућен је у јавну расправу, а начелник градског Одјељења за финансије Славко Башић каже да је буџет увећан за девет милиона КМ.

- Од тог износа, седам милиона је нови кредит, пола милиона намијењено је за покриће дефицита из прошле године, а предвиђен је и раст плата градских функционера - рекао је Башић, али није прецизирао о којем износу је ријеч.

Према његовим ријечима, задуженост Бијељине је испод законом дозвољене, а новим кредитом биће финансирани завршетак изградње канализације у граду, изградња нове санитарне ћелије на регионалној депонији и уградња рефлектора на градском стадиону.

Опозициони одборници негодовали су поводом ове одлуке, а из СНСД-а поручују да је буџет поново потрошачки.

- С оваквим задуживањем и отплатом дугова нисмо на правом путу. Сматрамо да  задуживање није оправдано јер се плаћа 1,5 милиона само за камате - рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а Александар Ђурђевић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана