Скупштина града Бијељина: Накнаде одборницима мање за 130 марака

Љ. А.
Скупштина града Бијељина: Накнаде одборницима мање за 130 марака

Бијељина - Одборници Скупштине града Бијељина убудуће ће примати накнаде умањене за око 130 марака, одлучено је на јучерашњој сједници градског парламента.

Одборничка накнада биће исплаћивана у износу од 50 одсто просјечне нето плате у граду, а која је протекле године била 800 КМ. До сада су одборницима накнаде обрачунаване у износу од 65 одсто просјечне плате у граду.

Одборници су јуче усвојили и Нацрт новог статута града, који је усаглашен са Законом о локалној самоуправи Републике Српске.

Према ријечима Драгана Вујића, савјетника градоначелника Бијељине Миће Мићића, овај закон предвиђа, између осталог, да градска администрација сведе број радника на три запослена на 1.000 становника. Скупштина је смијенила досадашњег начелника Одјељења комуналне полиције Дику Симића (СП), а на његово мјесто именовала Ратомира Драганић (ПДП). Дужности је разријешен и Славиша Савић, начелник Одјељења за борачко-инвалидску заштиту, а замијениће га Рацо Марјановић (ПДП), који је до сада био на челу "Градске топлане". За директора "Семберских новина" изабрана је Душанка Гаврић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана