Скуп у Власеници окупио стотињак бајкера из Српске и Србије

Срна
Скуп у Власеници окупио стотињак бајкера из Српске и Србије

ВЛАСЕНИЦА - У Власеници је данас почео бајкерски скуп који је организовао локални мото клуб “Ортодокс”, а окупио је заљубљенике у моторе из Републике Српске и Србије.

Потпредсједник власеничког Мото-клуба Срђан Бјелановић рекао је да је стигло стотињак бајкера из 17 клубова, те да очекује добру забаву на вечерашњем концерту.

Он је рекао да су људи видјели добру вољу да се у Власеници први пут организује моторијада.

“На дефилеу мотора кроз град примјетили смо да су грађани добро расположени и да нас подржавају”, изјавио је Бјелановић.

Бјелановић је навео да су бајкери учествовали у многим хуманитарним акцијама и да су мотори стављени у други план, а хуманост је на првом мјесту.

“Сви људи којима је потребна помоћ могу да се јаве - да виде да су бајкери њежног срца и да су увијек ту када је потребно”, истакао је Бјелановић.

Он је захвалио генералном спонзору мото-скупа - општини Власеница јер је препознала добар чин у организовању бајкерског дружења, те најавио да је наредне године у плану моторијада која ће трајати три дана.

Шездесетседмогодишњи Петар Миросављевић из Мото-клуба “Громови” из Бијељине вози “јамаху 1100”, која је произвођена за америчко тржиште, а на мотору је од седамнаесте године и каже да није имао падова јер вози главом.

“Кад бензин зађе под кожу - та љубав никад не пролази. Младим бајкерима говорим да возе главом и да неће бити проблема”, рекао је Мирослављевић.

Двадесетогодишња Јована Божић из Мото-клуба “Лонг рајдерс”, која је од малих ногу завољела моторе, рекла је да је мало тешко у “кожи” по врућини, али на мотору дува вјетрић, па је издржљиво.

“У клубу сам двије године, са још једном колегиницом. Супер нам је, а мушке колеге су према нама баш пријатељски расположене, пазе нас као сами себе. У Власеници очекујем супер забаву и хвала им што су нас позвали”, изјавила је Божићева.

Бајкер Јовица Лаловић из Милића на мотору је од 1997. године и у Власеницу је стигао да подржи “Ортодокс”, којима је захвалио за одличну организацију.

“С мотором се родиш, то је бесконачна љубав која је још већа када вас подржи породица јер су уз мене млађи син и супруга који воле моторе”, изјавио је Лаловић.

Мото-скуп подржао је и предсједник Бициклистичког клуба “КПЛ” Власеница Жељко Лукић, који обожава вожњу мотором.

“Волим све што се креће на два точка и драго ми је што се ова моторијада први пут организује у нашем граду. Вјерујем да ће ово прерасти у традицију коју треба подржати јер су ово дивни, хумани људи”, изјавио је Лукић.

Генерални спонзор првог мото-скупа је општина Власеница, чији начелник Мирослав Краљевић подржава овакву маниФестацију и очекује да ће у наредним годинама прерасти у традицију са великим бројем учесника.

Затварање бајкерског кампа предвиђено је за сутра у 12.00 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана