Скуп подршке наставници коју је ученик ударио каменом у главу

ГС
Foto: АТВ

У Бијељини је данас одржан скуп подршке наставници Данијели Лазић коју је дјечак у просторијама Основне школе "Кнез Иво од Семберије“ у сриједу ударио каменом у главу.

Скуп подршке организовао је Регионални синдикат образовања, науке и културе регија Бијељина.

Предсједник регионалног синдиката Слободанка Дамјановић Гајић рекла је да на скуп није дошла као предсједник него као просветни радник, колегиница и мајка.

Како је додала, они из Регионалног синдиката подржавају сваког колегу без обзира да ли је он њихов члан или није.

"Свјесни смо ситуације и времена и непријатних околности које су се десиле. Поручујемо да сви дају подршку колегиници која је повријеђена али подржавамо и ученике свих школа јер овим дешавањем не може бити да смо потрешени само ми радници него су и уплашена и дјеца и родитељи“, рекла је Дамјановић Гајић.

Предсједник синдикалне организације Основне школе "Кнез Иво од Семберије“ Бијељина Светлана Жугић рекла је да су окупљању присуствовали, не само чланови Синдиката, него и сви чланови колектива те школе.

"Циљ је био да се бавимо насиљем као проблемом и међу ученицима и према наставницима. Све остале школе се сусрећу са вршњачким насиљем“, рекла је Жугић.

Она је додала да они у својој школи спроводе низ активности на превенцији насиља кроз разне радионице, разговоре и друге активности.

Како је најавила, припадници Полицијске управе Бијељина у четвртак ће одржати предавање са циљем превенције вршњачког насиља.

Жугићева је нагласила да је, када се деси неки вид насиља, важна сарадња са родитељима, преноси АТВ.

"Нама је важно свако дијете у школи. И нама и родитељима је дијете центар свих дешавања у школи. Желимо да се осјећају безбједно, трудимо се да их васпитавамо прије свега а онда и образујемо“, рекла је она и поручила да осуђују оно што се десило наставници Данијели Лазић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана