Скоро три милиона КМ за развој општине Угљевик

Срна
Скоро три милиона КМ за развој општине Угљевик

Угљевик - Из буџета општине Угљевик у овој години предвиђено је да са 2.741.000 КМ буду финансирани стратешки пројекти локалног економског развоја, речено је Срни у овој општини.

Стратешки пројекти локалног економског развоја за 2017. годину обухватају развој пољопривреде, реализацију програма отварања нових малих и средњих предузећа, као и програма изградње пословне инфраструктуре који износе 470.000 КМ, те претварање Угљевика у атрактивну инвестициону средину.


"За пројекте из области пољопривреде намијењено је 258.000 КМ, а ове године пројектима који подржавају програм отварања нових малих и средњих предузећа предвиђено је 186.000 КМ, као подршка привреди", кажу у овој општини.

Стратешки пројекти друштвеног локалног развоја су програм јачања капацитета локалне самоуправе и програм унапређења безбједности грађана.

Стратешки планови за општину Угљевик у овој години су реализација програма побољшања квалитета социјалних и здравствених услуга, програма изградње локалне инфраструктуре и постаљање видео-надзора на приоритетним раскрсницама.

Биће реализован и програм изградње инфраструктурних објеката у области образовања, културе и спорта, а предвиђен је и завршетак објеката за вјерске потребе.

Радиће се на унапређењу система за пречишћавања отпадних вода и уређење корита ријеке Јање, а биће реализовани програми унапређења система водоснабдијевања, као и програм енергетске ефикасности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана