Школи у Врањаку од Владе новац за кров, а од предузетника нови бунар

Срна
Школи у Врањаку од Владе новац за кров, а од предузетника нови бунар

МОДРИЧА- Влада Републике Српске одобрила је 73.000 КМ за санацију крова Основне школе “Свети Сава” у насељу Врањак код Модриче, гдје је данас завршено бушење новог бунара за воду, који је подручном одјељењу донирао привредник из овог мјеста Бранко Цвијановић.

Син донатора, руководилац послова у предузећу “Бетон промет” Новак Цвијановић рекао је да се вода појавила на 13. метру бушотине, која је у непосредној близини школе коју похађа 70 ученика из овог мјеста.

-Бушење ћемо обавити до максималних 15 метара, гдје очекујемо довољне количине исправне воде током цијеле године, а посебно у сушним периодима - рекао је новинарима Цвијановић.

Цвијановић, који је родитељ ученика у овој школи, рекао је да је бушење бунара било приоритет пошто је постојећи бунар пресушио, због чега су дјеца морала носити воду од куће, а био је велики проблем и са недостатком воде за друге потребе у школи.

Изградњи бунара присуствовао је и начелник Модриче Јовица Радуловић, који је рекао да ће општина са извођачем испитати квалитет воде, те средствима локалног буџета финансирати спајање новог бунара са водоводном мрежом у школи.

-Обећали смо изградњу новог бунара и оспособљавање водовода у школи и то обећање биће брзо испуњено - изјавио је новинарима Радуловић.

Он је захвалио донатору који је обезбиједио потребан материјал, раднике и механизацију за изградњу бунара.

-Одлуком Владе Републике Српске, а на приједлог општинске управе, Модрича је добила 73.000 КМ за санацију крова, а постоји договор са дијаспором из Врањака и швајцарском хуманитарном фондацијом „Оберваслис“ за комплетну реконструкцију објекта у наредној години - рекао је Радуловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана