"Скокови са бране на језеру Клиње" окупили најхрабрије

Милош Васиљевић
Скокови
Foto: М. Васиљевић | Скокови

ГAЦКО - ''Скокови са бране на језеру Клиње'' данас су окупили више стотина заљубљеника у овај екстремни спорт, а у дисциплини скокови на главу, која је и најатрактивнија побиједио је Крагујевчанин Марко Павловић.

Другопласирани је био Душан Арсенић из Бањалуке, док је трећи био прошлогодишњи побједник Дино Бајрић из Сарајева и то у конкуренцији 29 такмичара, уз присуство заљубљеника у овај спорт из Српске, ФБиХ и Црне Горе.

У склопу манифестације “Културно  - спортско љето” ова дисциплина одржава се већ трећи пут за редом, а у такмичењу скокови на ноге најбољи је био Стефан Јефтић, други је био Марко Павловић, а трећим мјестом морао се задовољити Бањалучанин Игор Арсенић који ће се сутра такмичити за титуле најбољег скакача “Бањалучке ласте”.

Најмлађи који су скакали са најстарије лучне бране на Балкану добили су медаље, али и показали одважност. Егзибицијски скок извела је професионална скакачица из Сједињених америчких држава Лаура Роуз, која је уз Милорада - Кизу Стајића, била у жирију, којим је пресједавао Данко Дангубић, уједно и промотор такмичења.

Бањалучанин Душан Арсенић каже да са нестрпљењем чека скокове на језеру Клиње, а данас је био другопласирани.

- Прошле године освојио сам прво мјесто у скоковима на ноге. Ово је посебно мјесто, гостопримство и људи, немам ријечи. Увијек је задовољство доћи овдје и дружити се са скакачима и осталим. Скакаконица је 12 метара, виша за два метра него лани и то нама скакачима више одговара јер ми уживамо у лету и волимо што дуже да летимо - рекао је један од тројице Арсенића који су наступили данас на ушушканој туристичкој атракцији Гацка.

Задовољни су са организацијом и у Културно - спортском центру ( КСЦ) Гацко. Милан Гутовић из КСЦ-а рекао је да је ова спортска манифестација прелази у традиција и има све више заљубљеника у адреналин.

- Сваки пут је све боље и  квалитетније такмичење. Имали смо професионалне скакаче из цијеле регије. Данас су показали право спортско умијеће када су у питању скокови. Долазе из Сарајева, Зенице, Коњица, Ваљева, Крагујевца, Бањалуке. Било је доста дјеце из Гацка који су се охрабрили први пут да скоче што је једно додатно задовољство - рекао је Гутовић.

Он је додао да су имали и радионицу, за младе и перспективне скакаче, те да из године у годину дижу квалитет такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана