Сјеверна Македонија донирала УКЦ-у РС 400 визира

ГС
Сјеверна Македонија донирала УКЦ-у РС 400 визира

БАЊАЛУКА - Амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић данас је уручио донацију која садржи 400 визира Влади Ђајићу, генералном директору Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Ради се о гесту пријатељства и подршке медицинских радника Скопља који су посредством Амбасаде БиХ у Републици Сјеверној Македонији послали донацију колегама у УКЦ РС-у који су на првој линији одбране од корона вируса већ више од годину дана, саопштили су из УКЦ-а РС.

Приликом примопредаје донације амбасадор Босне и Херцеговине у Републици Сјеверној Македонији Драган Јаћимовић је рекао да је ријеч о малом знаку пажње и уважавања од стране медицинских радника и љекара из Скопља за медицинске раднике Универзитетског клиничког центра Републике Српске.

Истакао је да је ово поклон од хероја из Скопља за хероје у Универзитетском клиничком центру Републике Српске.

Додао је да је током протеклог периода Република Сјеверна Македонија упутила више донација према Босни и Херцеговини, Републици Српској и то у периоду када су у Републици Српској били земљотреси, тј. уручена је финансијска помоћ Костајници и Козарској Дубици од стране Града Скопља и Владе Републике Сјеверне Македоније, уручена је помоћ Удружењу младих „Фокус" из Козарске Дубице, као и помоћ за обнављање једне породичне куће итд.

Данас је планирано да се уруче два пречишивача ваздуха за два вртића у Козарској Дубици.

Ђајић се од срца захвалио колегама љекарима и другим здравственим радницима из Скопља као и Амбасади БиХ у нашој братској земљи на донацији у медицинској опреми.

Рекао је да је најважније од свега показати јединство у борби против корона вируса која је задесила читав свијет, а да су управо то урадиле колеге из Скопља.

Истакао је да више од донације значи  солидарност медицинских радника која је највећи подстрек да се изборимо са овом пошасти, преносе Независне новине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана