Сједница СО Братунац почела 16. маја, још није завршена

Срна
Сједница СО Братунац почела 16. маја, још није завршена

БРАТУНАЦ - Сједница Скупштине општине Братунац, започета 16. маја, није завршена ни у шестом покушају, јер је прекинута усљед недостатка кворума.

Одборници су у данашњем наставку сједнице изабрали докторе Александра Васића за мртвозорника и Љиљану Иванчић за замјеника мртвозорника чиме је отклоњена вишемјесечна нејасноћа и проблем изласка љекара на терен приликом смртних случајева, а тај проблем је изазивао револт и незадовољство породица преминулих и уносио пометњу приликом сахрана умрлих.

Усвојен је и Извјештај о извршењу општинског буџета за 2023. годину уз образложење да је 750.000 КМ добијених из Компензационог фонда Републике Српске утрошено за измирење дугова и санацију буџетског дефицита насталог у периоду док је дужност начелника општине обављао Срђан Ранкић који је на референдуму грађана смијењен са те дужности прије двије године.

Одборници нису усвојили извјештаје општинских установа за прошлу годину као ни програме уређења градског грађевинског земљишта те утрошка средстава од накнада за воде.

Након неусвајања неколико извјештаја и програма затражена је пауза након које се одборници Уједињени Српске и ДНС-а нису вратили на сједницу и она је поново прекинута због недостатка кворума.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана