Сједница Скупштине града Бијељина: Семберцима нижи рачуни за воду

Љиљана Алексић
Сједница Скупштине града Бијељина: Семберцима нижи рачуни за воду

БИЈЕЉИНА - Скупштина града Бијељина усвојила је јуче нацрт буџета за наредну годину од 51,5 милиона КМ и одлуку о појефтињењу воде и канализације у граду за десет одсто.

 

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић рекао је да је буџет за идућу годину већи у односу на овогодишњи.

- Буџет за наредну годину је реалан и стабилан, за капиталне издатке је намијењено 7,4 милиона КМ и није планирано ново задуживање локалне заједнице - рекао је Мићић, уз напомену да Бијељина није презадужен град.

У опозиционим редовима чуле су се оштре критике. Одборник ПДП-а Славиша Марковић тврди да су у нацрту буџета значајно смањена средства за борачку популацију, субвенције у пољопривредној производњи, средства за културу и буџет Одјељења за друштвене дјелатности.

Мићић је одбацио као нетачне и манипулативне све замјерке опозиције о смањењу појединачних позиција у буџету и поручио да издвајања за борачку популацију у Бијељини нису и да никада неће бити смањена док је он на челу града.

И одлуку о појефтињењу воде обиљежила је жустра расправа између владајућих и опозиције. Марковић је амандмански тражио да цијена буде нижа за 30 одсто, тврдећи да је руководство града тако раније најавило.

Мићић је одговорио да је смањење цијене воде обећано до 30 одсто и да ће то бити постепено остварено.

- Ми морамо да водимо рачуна да се не угрози пословање предузећа “Водовод и канализација”, као ни рад пречистача воде, нити обавезе према отплати кредита којим је дијелом финансирана изградња канализације у Бијељини - појаснио је Мићић.

Цијена воде у Бијељини сада износи 1,17 КМ по кубном метру.

Сарадња са Владом

Мићо Мићић је изјавио да добра сарадња града са Владом РС даје значајне резултате у развоју локалне заједнице и стварању услова за бољи живот Сембераца.

- Локална заједница тешко може из свог буџета да ради велике инвестиције, зато што буџет града и није предвиђен за то, а капиталне инвестиције финансирају се уз помоћ Владе Републике Српске или дијелом из кредита. И смањење цијене воде и канализације у Бијељини омогућила је Влада, која је преузела отплату једног од два преостала кредита којим је финансирана изградња канализације и пречистача воде - казао је Мићић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана