Сјећања на стара добра љета

ГС
Сјећања на стара добра љета

Од када је људи, увијек су они старији говорили како је некада било боље. Ипак, права истина је увијек негдје у средини. Свако доба носи своје изазове, а не можемо се отети чињеници да у колико год модерном друштву живимо, увијек некако тежимо ка некој прошлости и увијек се тај ретро призвук увуче у све поре нашег живота – од моде до културе.

Данас је некако и више него популаран "аналогни покрет", гдје се све више људи, уз модерну технологију, окреће неким старим предметима и навикама који су обиљежили наше дјетињство, али и већину живота наших родитеља.

Осим тог тренда, у људској природи је да жуди за прошлим временима. Носталгија је незгодна, а опет свеприсутна и увијек нам се некако обмота око срца.

Баш зато смо се у ово доба године, када су годишњи у пуном јеку, присјетили неких прошлих, а опет не толико давних времена када је одлазак на одмор изгледао другачије него данас, пише Journal.hr.

Умрљани сладоледом, покушавате да објесите мокре купаће костиме и пешкире на сушење, док мама и бака у љетној кухињи припремају лагани ручак.

С радија свира пријатна мелодија локалних музичких извођача, коју надглашавају једино зрикавици уз шум мора у даљини, јер није се било "у првом реду до мора".

Али, тада то није ни било битно. На море се стигло на недјељу, можда и двије, старим путем у прокувалом ауту док су се на радију измјењивале касете чије пјесме пјевушимо и дан данас. Љетовања. Како се од тада много тога промијенило, прије свега у нашим главама, тако и у друштву у цјелини љетовања данас изгледају битно другачије, пише Блиц жена.

Разгледнице

Некада је куповање и писање разгледница, па лизање маркица и стављање у сандуче поред продавнице дефинитивно био важан дио цијелог доживљаја.

Данас објавом на друштвеним мрежама, позивима и порукама можемо свима и важнима и неважнима показати како се осјећамо, проводимо и одмарамо. Некада смо само морали да одаберемо лијепу фотографију мјеста у којем се налазимо и све утиске и жеље да скупимо у свега неколико редака.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана