Сиромашне породице у Српцу нису заборављене

Д. Ј.
Сиромашне породице у Српцу нису заборављене

СРБАЦ, ФОЧА - Поводом васкршњих празника социјално угроженим породицама у локалним заједницама широм Српске подијељени су пакети помоћи те васкршња јаја.

Општина Србац обезбиједила је 50 пакета са прехрамбеним артиклима и средствима за хигијену за чланове Борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Србац.

Чланице Кола српских сестара “Рођење пресвете Богородице” из Мркоњић Града обрадовале су 30 породица пакетима, за које је средства обезбиједио локални привредник Младен Милановић.

- Обилазимо домаћинства на препоруку Центра за социјални рад. Углавном је ријеч о старијим и болесним лицима, која немају својих потомака, а добиће све што је потребно да пригодно прославе предстојећи празник - навела је потпредсједница Кола српских сестара Дијана Еремија. Општинска организација породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Сребреница обезбиједила је новчану помоћ за шест најугроженијих и болесних чланова из категорије породица погинулих српских бораца.

- Посјетили смо три породице на подручју Скелана и три у Сребреници. Тиме смо наставили традицију да поводом највећих православних празника помогнемо по неколико породица, чланова наше организације, којима је тренутно помоћ најпотребнија - рекао је предсједник ове организације Бранимир Којић.

Чланице Кола српских сестара “Косовка дјевојка” у Шамцу су подијелиле 870 јаја која су донација фирме “Агрекс” из Доњег Жабара и свештеника Бојана Лазића из Црквине.

Фочански Центар за социјални рад подијелио је у четвртак 130 шкољки васкршњих јаја, а поклон за Васкрс обезбијеђен је из донације. Из Центра за социјални рад истакли су и лијеп гест Наде Марић, која је обојила 900 јаја за старија лица, кориснике ове јавне установе. Которварошко предузеће “Сим техник” обезбиједило је 40 прехрамбених пакета који ће посредством Центра за социјални рад бити подијељени социјално најугроженијим породицама, а у четвртак је почела и подјела 212 прехрамбених пакета у Лопарама. Хумани људи нису заборавили ни 70 породица у селима Сајковић, Прово, Губин и Казанци, која припадају губинској парохији на територији општине Ливно, којима су уручени пакети са хигијенским и санитарним средствима.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана