Шипово: Печати Скупштине, ипак, нису изгубљени

А. Ј.
Шипово: Печати Скупштине, ипак, нису изгубљени

Шипово - Скупштина општина Шипово огласила је да нису изгубљена два печата локалног парламента, како је објављено 27. јуна у "Службеном гласнику РС", а предсједник Скупштине Милан Плавшић истиче да је прича о губитку печата била опструкција политичких противника.

У најновијем "Службеном гласнику РС" наведено је да нису изгубљени печати са амблемом РС и текстом: РС општина Шипово, Скупштина општине. Плавшић каже да је Драгољуб Вујковић, који је лани смијењен са позиције предсједника Скупштине општине (СО), а у мају 2016. пресудом Окружног суда у Бањалуци враћен на ту функцију, огласио полицији и "Службеном гласнику РС" да су печати изгубљени.

- Обавјештење је овјерио печатом начелника општине, што је кривично дјело - каже Плавшић и додаје да су печати, као и до сада, у кабинету предсједника локалног парламента.

Вујковић каже да је, будући да након судске пресуде којом је враћен на чело СО није обављена примопредаја власти, морао печате прогласити изгубљеним, да би били поништени.

- Нисмо могли приступити печатима и канцеларији и једини начин је био да печати буду проглашени неважећим - каже Вујковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана