Синтагма у част вијека рударења

С. Та. - К. Ћ.
Синтагма у част вијека рударења

Приједор, Сребреница - Градски трг у Приједору од петка краси скулптура "Синтагма", која је откривена поводом стогодишњице рударства у овом граду, а обиљежавање дана Дана рудара почело је широм РС.

- Ово је поклон нашем граду да гледајући ову скулптуру гости који посјете Приједор знају да је рударство обиљежило протеклих 100 година његове историје - казао је директор Рудника жељезне руде "Љубија" Станко Вујковић.

У Музеју Козаре отворена је документарна изложба под називом "100 година Рудника жељезне руде Љубија", коју чине фотографије, текстови и експонати грумења руде. Изложба, као једна од бројних манифестација које су посвећене рударству, биће отворена до 20. јануара.

Директор Рудника боксита "Сребреница" Младен Радић је истакао да ће овај колектив у суботу свечано обиљежити Дан рудара и крсну славу - Свету великомученицу Варвару, заштитницу рудара. На свечаности ће бити уручене јубиларне награде од по 200 КМ четворици радника који су 20 година запослени у овом колективу, док ће 300 КМ бити уручено једном јубиларцу са 30 година стажа у овом предузећу - навео је Радић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана