Синдикат није прихватио понуду директора, сутра састанак са управом "Шума"

Срна
Foto: Срна

ДОБОЈ- Штрајкачки одбор Шумског газдинства Добој није данас прихватио понуду вршиоца дужности директора Драгана Бањца да октобарска плата буде исплаћена до 10. јануара, а регрес у двије рате, почевши од плате за март 2023. године, наведено је у записнику са састанка овог одбора и руководства газдинства.

Радници Шумског газдинства наставиће са обуставом рада све док им не буду испуњени захтјеви да октобарска плата и регрес за текућу годину буду исплаћени до 31. децембра.

Бањац је рекао новинарима да ће сутра одржати састанак са Управом Јавног предузећа "Шуме Српске" како би се превазишла криза у раду Шумског газдинства.

"Надам се да ћемо до краја године наћи рјешење за ову кризу, а то је по захтјеву синдиката исплата још једне плате и регреса за ову годину", рекао је Бањац.

Он је рекао да се за превазилажење постојеће кризе узда и у солидарност осталих организационих јединица "Шума Српске", с обзиром на то да је добојско газдинство на специфичном подручју и да у недостатку шумских сортимената годинама уназад има проблем са ликвидношћу и приходима који нису довољни за сервисирање обавеза.

Синдикат радника Шумског газдинства Добој јутрос је ступио у генерални штрајк јер им, како наводе, нису исплаћени октобарска плата и регрес за текућу годину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана