Симић: Ове године прикупљено око 1.000 доза крви

Срна
Foto: Срна

БИЈЕЉИНА - Друштво добровољних давалаца крви /ДДДК/ "Здравље" из Бијељине прикупило је ове године око 1.000 доза крви, рекао је Срни предсједник овог друштва Владо Симић.

"Испунили смо наш план у потпуности, а са завршном децембарском акцијом `Даруј крв-спаси живот` тај план ће бити и пребачен, односно имаћемо више од 1.000 прикупљених доза", рекао је Симић.

Он је навео да су ове године организовали четири акције добровољног давања крви и учествовали у акцијама на позив друштава из Србије и Црне Горе, те да имају обезбијеђене довољне количине крви неопходне за лијечење болесних и повријеђених грађана.

Симић додаје да бијељинско ДДДК "Здравље" броји 978 чланова, с тим што неки од њих због година не могу више давати крв, али и даље имају све привилегије.

"Радимо на омасовљењу и подмлатку друштава", рекао је Симић, додајући да треба учинити максимум на мотивисању младих како би почели са активностима даривања крви те да је у то укључен Црвени крст преко својих актива у средњим школама.

Он је навео да би Трансфузиолошка служба у Бијељини, те друге здравствене установе у граду, али и ДДДК требало да дају допринос на омасовљењу давалаца.

"На подручју Семберије постоје још два удружења, а и политичке партије покушавају да дају свој допринос у давалаштву", рекао је Симић.

Он је најавио да ће завршна децембарска акција бити одржана у Служби за трансфузију у кругу бијељинске Болнице 21, 22. и 23. децембра од 8.00 до 13.00 часова и позвао све грађане да се одазову овој акцији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана