Симић: Циљеви - статус града, даљи развој привреде и инфраструктуре

Срна
Симић: Циљеви - статус града, даљи развој привреде и инфраструктуре

Дервента - Начелник општине Дервента Милорад Симић најављује активности на враћању институција регионалног карактера, које су некада биле у Дервенти, те добијању статуса града.

Он посебно истиче наставак изградње инфраструктуре на сеоском и градском подручју.


У интервјуу Срни, Симић, коме је ово четврти мандат, наводи да је Дервента "модеран град са најмањом стопом незапослености, кредитним задужењем од 6,72 одсто буџета и са најмањом администрацијом у односу на број становника".

"Обезбиједили смо повољно привредно окружење у коме веома успјешно послује 14 аустријских, десет италијанских и три њемачке фирме, те значајан број домаћих предузећа.

На помолу су нове иностране фирме које желе да отварају производне погоне", наглашава Симић.

Дервента је од "Европског покрета у БиХ" ове године добила признање "Топ локална заједница за инвестирање", а Симићу је припало признање "Начелник деценије у БиХ".

"Смањили смо процедуре за регистрацију фирми, ту су пореске олакшице, а чинимо све да се број радних мјеста сачува и повећа.

Поносим се толеранцијом која влада у нашој општини, али и добрим сарадницима, који раде послове за које смо од народа добили повјерење", наводи Симић.

Он сматра да је побједа СНСД-а и њега као начелника "доказ да је вођена добра политика коју су гласачи препознали".

Конститутивна сједница локалне скупштине биће одржана 1. децембра, најављује Симић, а услиједиће и двије радне сједнице 6. и 15. децембра, на којима ће бити усвојени ребаланс буџета за 2016. и буџет за 2017. годину.

"Имамо стабилан буџет. Обезбјеђујемо новчана средства за капиталне инвестиције у саобраћајној и комуналној инфраструктури - у граду и на селу", поручује Симић.

Општина измирује обавезе према буџетским корисницима, значајна средства се улажу у развој пољопривреде и стимулишу студенти на јавним факултетима.

"За спортисте и спортске раднике издвајамо пола милиона КМ. Повезали смо руралне мјесне заједнице са градом и настојимо да будемо добри домаћини", прецизира Симић за Срну.

Он се захваљује свима који су допринијели да Дервента добије изглед који има данас и позива све који желе да инвестирају на подручју ове општине да то и учине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана