Симболичне награде за учеснике "Ролеријаде"

Срна
Foto: Срна

МРКОЊИЋ ГРАД - Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић додијелио је награде за учеснике манифестације "Ролеријада", организоване за сву заинтересовану дјецу узраста до 14 година, која су имала могућност да похађају школу ролања и савладају овај изузетно забаван и популаран облик спортске рекреације.

Вођевић је синоћ рекао новинарима да организација оваквих догађаја показује да је сарадња Општине, јавних установа и приватних предузећа могућа и од користи за грађане.

Он је захвалио свима који су дали допринос у организацији и покровитељству, а и родитељима што вјерују и препознају "Ролеријаду" као корисну активност за своју дјецу.

"Усрећили смо малишане симболичним наградама, а планирамо да сљедеће године ову манифестацију проширимо", рекао је Вођевић.

Боро Бошкић, директор Културно-спортског центра "Петар Кочић" - организатора "Ролеријаде", рекао је да су ове године први пут имали и дјецу полазнике из сусједних општина Језеро и Шипово, те да сљедеће године очекују полазнике из општина Рибник и Јајце.

"Било је око 160 полазнике ролеријаде, што нас радује и говори да оно што радимо има степен оправданости за енергију коју трошимо", навео је Бошкић.

Инструктори су за почетнике припремили цијели сет вјежби, а синоћ су показали стечено знање и технике примјерене овом спорту.

Координатор школице спорта "Звјездица" Србољуб Вуковић рекао је да је Мркоњић Град општина која се труди да што више дјеце укључи у спорт.

Један од учесника ролеријаде Вук Пивач истакао је да му се свидјела ова манифестација и да је научио технике и вјештине на ролерима.

Покровитељ "Ролеријаде", која је само једна у низу манифестација у оквиру пројекта "Љето у Мркоњић Граду", је општина Мркоњић Град, а генерални спонзор "МГ минд" .

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана