Сезонце чека зарада у грађевинарству и пољопривреди

Агенције
Сезонце чека зарада у грађевинарству и пољопривреди

Приједор - Сезонски послови у љетном периоду су међу најтраженијима, а највише радне снаге на подручју приједорске регије тражи се у области грађевинарства и пољопривреде.

Приједорчанин Дубравко Чулић, који је током љета ангажован као возач теретног камиона и по потреби управља грађевинским машинама, истиче да је љетна сезона велика шанса за зараду.

- Имамо све услове за обављање посла и редовна мјесечна примања, што је јако битно - истакао је Чулић.

Када буде повећан обим посла, укаже се и потреба за додатном радном снагом, ангажман сезонаца у предузећима зависи од обима посла.

- Ове године смо добили посао на откривању јаловине и ту нам је било потребно да повучемо 30, 40 сезонских радника. Радници су добро плаћени, на вријеме измирујемо све обавезе а заштита на раду се практикује сто одсто - нагласио је власник грађевинског предузећа Горан Маријановић.

У приједорском бироу рада истичу да су међу сезонским радницима најдефицитарнији они грађевинске струке.

- Траже се тесари, зидари, армирачи, молери, фарбари и сертификовани заваривачи - рекао је руководилац Завода за запошљавање РС филијала Приједор Здравко Сувајац и додао да су током љетног периода берачи и угоститељи такође међу траженијом радном снагом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана