Шетња по Мотајици у знак подршке борби против рака дојке

Срна
Foto: Срна

ДЕРВЕНТА- Шетњом од десетак километара по планини Мотајици у којој су учествовале и дервентске гимназијалке, обиљежен је "Розе октобар" - Мјесец борбе против карцинома дојке.

Директор Туристичка организација града Деревента Биљана Теофиловић рекла је да су учесници шетали од ловачке куће "Орљак" до ловачке куће на Мотајици.

"Највише су се одазвале дервентске гимназијалке, што нама пуно значи јер су то дјевојчице које ће данас-сутра бити мајке, супруге, жене, а у највећој су опасности од ове болести. Надам се да ће оне даље пренијети шта су данас радиле и научиле, како би била подигнута свијест о важности овог догађаја", изјавила је Теофиловићева новинарима.

Представник Планинарско-спортског друштва "Кестен" Дервента Мара Миланковић Дарадан рекла је да су учесници прешли једну краћу стазу, од око десетак километара.

"Драго ми је да видим омладину и вјерујем да ће нас наредног сусрета бити још више", рекла је она.

Ову активност, коју су организовали Туристичка организација града Дервента и Планинарско спортско друштво "Кестен", подржала је и Градска управа, као и друга јавна и приватна предузећа.

Октобар се као Међународни мјесец борбе против рака дојке обиљежава широм свијета с циљем да се скрене пажња на распрострањеност рака дојке и подигне свијест о значају превенције и раног откривања ове болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана