Шесторо дјеце у Великој Обарској дочекује зиму без шпорета и топле одјеће

bntv.com
Шесторо дјеце у Великој Обарској дочекује зиму без шпорета и топле одјеће

Бијељина - Живот осмочлане породице Јовић из семберског села Велика Обарска није нимало лак.

Миодраг и његова супруга нису запослени и немају основно за живот достојан сваког човјека. Њихово шесторо дјеце смјештено је у једну собу, спавају на старим креветима и међу хладним зидовима.

„Петоро дјеце иде у школу, немамо новац за превоз. Ја радим када ме позову, најчешће грађевинске радове, али све што зарадим потрошим за најосновније животне потребе. Рачун за струју нисмо платили неколико мјесеци, јер немамо од чега. Стварно не знам шта ћу и како ћу“, каже Миодраг Јовић у изјави БН телевизији

Због здравствених проблема мајка шесторо дјеце не може да ради, а отац одлази на надницу и зарађује тек толико новца да нахрани дјецу. Уз помоћ добрих људи из села реновирали су један дио помоћне зграде, јер им се стара кућа запалила.

„Ту смо прије живјели, али се инсталација запалила и све је изгорјело; на сву срећу дјеца су прошла неповрјеђена. Добри људи из села помогли су да оспособимо помоћну зграду, у којој имамо једну просторију и купатило, али је потребно још много средстава да се уреди кућа“, прича Миодраг.

Са доласком зиме њихов проблем је још већи, јер немају дрва, а рачун за струју је огроман. Немају могућности да плате дјеци превоз до школе, па неријетко иду бициклом, а са доласком хладних дана мораће и пјешке, јер им је потребно око 170 марака за превоз аутобусом. Осим тога, сва зимска гардероба изгорјела је у старој кући, па су им неопходне јакне и чизме. Миодраг се нада да ће га позвати у надницу да дјеци бар за те потребе заради.

„У овом тренутку најпотребнији нам је огрев за зиму и шпорет“, каже Миодраг и додаје да у празној кући све треба, те да хране имају за још четири дана.

Обраћали су се многим званичним институцијама за помоћ, али су им врата затворена. Остаје им да се уздају у помоћ добрих људи да презиме са својим малишанима и чекају неко боље сутра.

Контакт телефон за помоћ: 065-801-363  Миодраг Јовић

Жиро-рачун у Сбербанци:  567-345-50002355-45

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана