Шесточланој породици Радовановић 2.000 КМ

Срна
Шесточланој породици Радовановић 2.000 КМ

БИЈЕЉИНА - Шесточланој породици Радовановић у Новом Насељу Јања данас је помоћ од 2.000 КМ уручио привредник Далибор Вишић из Минхена који их је посјетио заједно са градоначелником Бијељине Мићом Мићићем.

Вишић је рекао новинарима да је обећао да ће овој породици сљедеће године обезбиједити постављање фасаде на кућу посредством његове Фондације "Мир Божји".

Он је истакао да је Фондација "Мир Божји", која је основана у Бањалуци прије четири и по године, до сада помогла многим Србима.

"На примјер, помогли смо породици са Брањева која је покренула радионицу за израду народних ношњи и сада своје производе извозе и у Аустралију. Ми у дијаспори волимо завичај и желимо да помогнемо Србима који су остали на овим просторима. Циљ ми је да утичем на наше људе да се враћају на огњишта и да им при тој одлуци помогнем колико могу", рекао је Вишић.

Мићић је захвалио Вишићу и свим појединцима из дијаспоре који нису заборавили одакле потичу и истакао да ће Градска управа увијек сарађивати са таквим људима у помоћи социјално угроженима.

"Драго нам је да је изабрао породицу Радовановић којој је и Градска управа раније помагала да добије кров над главом. Ти људи су дошли са Мајевице, практично на ледину, и још се боре за живот у нормалним условима. Вишић је обећао и средства за постављање фасаде, што ће много значити, прије свега, за ово четворо дјеце", нагласио је Мићић.

Данијела Радовановић, мајка осмогодишњег Милоша, шестогодишње Марте, трогодишње Маје и двогодишње Саре, истакла је да ће јој уручена новчана помоћ много значити, поготово јер у кући имају гријање у само једној просторији.

"Живимо само од супругове плате и дјечијег доплатка. Пет година смо живјели у помоћној зградици, а данас нас шесторо у новој кући спава у једној просторији јер немамо разведен систем гријања. Боримо се, преживљавамо, и хвала свим добрим људима који се јаве да нам на неки начин помогну", рекла је Радовановићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана