Шешлија критиковао Божовића: Промашаји у урбанизму прикривају се популизмом

Срна
Шешлија критиковао Божовића: Промашаји у урбанизму прикривају се популизмом

ИСТОЧНА ИЛИЏА - Кандидат СНСД-а за начелника општине Источна Илиџа Небојша Шешлија изјавио је да је изградња десетоспратнице у Улици Иве Андрића у насељу Добриња четири само најновији у већ дугом низу урбанистичких промашаја актуелног начелника општине Маринка Божовића.

Шешлија је рекао Срни да недавна медијска препуцавања између Божовића и начелника сарајевске општине Нови Град Самира Ефендића подсјећају на позориште и да нико не показује намјеру да брине о интересима грађана.

- Грађани који живе у близини локације гдје је планирана зграда кажу да имају проблем. Инвеститор има проблем. Неко му је обећао да ту може да гради и сигурно већ сада трпи штету. Божовић и Ефендић лијепо сарађују када крчме буџетски новац и када договарају козметичке реконструкције трга на Добрињи један. Могу лако да ријеше и овај проблем, само да хоће - рекао је Шешлија.

Почетком маја паркинг у Улици Иве Андрића у Источној Илиџи и Гандијевој улици у Новом Граду преграђен је оградом као припрема за градњу нове десетоспратнице, након чега су грађани Добриње четири изашли на мирни протест.

Из општинске управе Новог Града са федералне стране упозорено је да, уколико се не одустане од изградње, на територији ФБиХ биће изграђено огромно огледало одмах до планиране грађевине, након чега су из Општине Источна Илиџа поручили да је пројекат "огледало" чисти реваншизам, нелегитиман притисак и самовлашће.

Шешлија је поручио да начелници двије општине треба да ријеше проблем у интересу становника, а не да шаљу конфузне поруке путем медија.

- Ово је театар апсурда. Јефтини популизам. Ефендић као напада Божовића због зграде, а овај се као брани. Божовић патриотизам види у спратовима, а Ефендић у огледалу. Ниједан не види грађане, а то им је посао - нагласио је Шешлија, који је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа.

Шешлија сматра да Божовић и Ефендић само желе да скупе јефтине предизборне поене, поручивши да, уколико, овај проблем до избора неће да ријеши садашња општинска управа Источне Илиџе, након избора нови начелник и надлежне службе сигурно хоће.

- Тек ћемо да говоримо о читавом низу грађевинских злоупотреба у нашој општини, попут поткопавања Храма Светог Василија Острошког - указао је Шешлија.
Инвеститор и грађани ангажовали су адвокате.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана