Шешлија: Два апарата неопходна за ковид одјељење Болнице "Србија"

Srna
Шешлија: Два апарата неопходна за ковид одјељење Болнице "Србија"

Директор Болнице "Србија" у Источном Сарајеву Небојша Шешлија изјавио је да је ова здравствена установа расписала отворени тендер за набавку два апарата, мобилни рендген и портабилни ултразвучни, који су неопходни за дијагностику у ковид одјељењу ове болнице, те да се наредних дана очекује резултат набавке од два пристигла понуђача.

 

Шешлија је рекао да је болница располагала стационарним рендгеном, што је био проблем у смислу дијагностике пацијената са ковид обољењем и могућности ширења заразе у установи.

Он је навео да се на њихове ургенције за донацију ових апарата одазвало предузеће "Путеви Републике Српске" који су им донирали средства.

Шешлија је навео да се са овом набавком сагласио и предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

"Расписали смо отворени тендер у складу са Законом о јавним набавкама, процедура је завршена, имамо понуде два добављача за ове апарате, у наредним данима биће отворене и објављени резултати набавке", рекао је Шешлија на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Шешлија је замолио опозицију да не износи нетачне информације у вези са овом набавком и да не раде на штету становника Сарајевско-романијске регије и запослених у болници.

Шешлија је нагласио да су тендер расписали не преферирајући никога од евентуалних понуђача.

Он је захвалио директору "Путева" Ненаду Нешићу и премијеру Српске Радовану Вишковићу што су имали разумијевања за потребе болнице и становника и пацијената Сарајевско-романијске регије, посебно у периоду када се појављују нови случајеви заразе вирусом корона.

Говорећи о тренутној епидемиолошкој ситуацији у Источном Сарајеву, он је навео да је ситуација задовољавајућа.

"Имали смо 15 обољелих особа који су били средње тешке клиничке слике и који су збринути у нашој установи, али јутрос имамо податак да послије дужег времена имамо једну новозаражену особу са подручја Пала", рекао је Шешлија.

Он је додао да болница "Србија" располаже са седам стационарних и два мобилна респиратора.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана