Шеранић: Успјешан процес вакцинације

Срна
Foto: Срна

ТРЕБИЊЕ- Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је процес вакцинације у Требињу успјешан, да је требињски Дом здравља међу првима почео масовнију вакцинацију, те да ће имунизација у овој регији бити убрзана када стигне већа количина вакцина.

Шеранић је рекао новинарима у Требињу, након посјете Дому здравља, да је изузетно задовољан оним што је имао прилику да чује од колега.

"Ово је пункт који је прилагођен за ову врсту вакцинације сходно броју људи који гравитирају, а свакако да ће се са већом количином вакцина које буду стизале према источној Херцеговини и Требињу овај начин вакцинације моћи убрзати и на шири начин организовати", навео је шеранић.

Епидемиолог у Дому здравља Требиње Јелена Дурић рекла је новинарима да се данас вакцинишу здравствени радници ове установе и особе старије од 65 године, односно оне код којих је постојала привремена контраиндикација за вакцинацију 20. марта кад је требало да приме прву дозу вакцине.

"Тиме заокружујемо око 2.000 вакцинисаних особа у Требињу првом дозом што се тиче Дома здравља и 1.650 особа које су примиле другу дозу вакцине", навела је Дурићева.

Руководилац Регионалног центра Требиње Института за јавно здравство Данијела Јелић рекла је да је вакцинација у Херцеговини почела 19. фебруара, те да је овај центар био задужен за вакцинацију здравствених радника из регије, односно радника домова здравља, као и породице дјеце са посебним потребама и лица са посебним потребама.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана